Overschrijven eigendomsbewijzen word aangepast

Voorwoord 


Het begin van het nieuwe jaar is altijd het moment om te kijken of alle zaken voor het komende seizoen op orde zijn. Een van die zaken is checken of alle duiven op naam staan. Er waren altijd drie mogelijkheden om duiven over te schrijven:

1. Overschrijven via www.duivensportbond.nl tussen liefhebbers;
2. Overschrijven op vertoon van het eigendomsbewijs door het NPO Bureau bijvoorbeeld op de Voorjaarsbeurs;
3. Overschrijven door de eigendomsbewijzen op te sturen naar het NPO Bureau.

Zoals enkele weken geleden aangekondigd wordt er op dit moment gewerkt om optie 1 te wijzigen zodat ook verenigingsbesturen op vertoon van het eigendomsbewijs duiven kunnen overschrijven op naam van de liefhebber. Een uitgelezen moment daarvoor is natuurlijk bij het inleveren van de hoklijst. Over een week wordt de gewijzigde software getest. Wij verwachten dat er begin februari mee gewerkt kan worden. Uiteraard volgt er uitgebreide uitleg voor de verenigingen hoe een en ander in zijn werk gaat.

Mijn advies is dus ook om geen eigendomsbewijzen meer naar het NPO Bureau te sturen omdat het straks bij de eigen vereniging kan. Het wordt dus gemakkelijk voor u en het levert een flinke tijdsbesparing op voor onze medewerkers. Er zijn namelijk voldoende werkzaamheden voor hen op de plank om uitgevoerd te worden, dus het mes snijdt aan twee kanten.    
 
De verenigingsfunctionarissen hebben afgelopen week een bericht gehad dat er roze chipringen besteld kunnen worden voor de Ladies League. Bestellen is mogelijk tot 31 januari. Er worden hiervoor geen nabestellingskosten in rekening gebracht. Het gaat een mooie competitie worden dit jaar dus pak uw kans, doe mee en bestel ook ringen voor de Ladies League. Wat is er nu mooier dan met je partner, dochter of huisgenoot samen te wachten op de thuiskomst van de duiven en direct aan de roze chipring te zien dat er een duif van de Ladies League terug is.
 
In deze wekelijkse nieuwsbrief staat veel informatie van onze landelijke Duivensportbond, zodat u gratis Op (de) Hoogte blijft. Als bestuur vinden wij het zeer belangrijk dat u wekelijks op de hoogte blijft over de laatste ontwikkelingen. Transparantie staat namelijk hoog in ons vaandel.
 
Een mogelijkheid waar tot op heden nog weinig gebruik van wordt gemaakt is om als vereniging, CC, Kring of Afdeling bijzondere gebeurtenissen of leuke ideeën in te sturen zodat het landelijk aandacht krijgt die het verdient. Diversiteit is welkom en insturen kan naar info@duivensportbond.nl . 
 
Ik wens iedereen een fijn weekend en blijf gezond!
 

Ben Geerink, 
Voorzitter